Nieuws over het Koetshuis.

 

Beste vis vrienden van HSV Strijthagen,

Afgelopen jaarvergadering hebben we jullie geïnformeerd over het koetshuis en de houding van de gemeente Landgraaf omtrent het verder huren en gebruiken van het koetshuis. Het zag er op dat moment naar uit de de gemeente voet bij stuk hield en het koetshuis voor ons als vereniging verloren was in verband met de te verwachten kosten die voor rekening van de vereniging kwamen. We hebben toen van de aanwezige leden de toestemming gekregen om als het te duur zou worden afscheid te nemen van het koetshuis. Wij het bestuur hebben een en ander eerst eens laten rusten en medio Augustus 2023 hebben wij weer contact gezocht met de gemeente Landgraaf waar we tot op dat moment niks meer van vernomen hadden. We hebben in Augustus zelf contact opgenomen en een verzoek ingediend voor een gesprek met de verantwoordelijke wedhouder de heer Freed Janssen, dit werd in eerste instantie afgedaan als niet noodzakelijk, echter hebben wij in reactie daarop nogmaals om een onderhoud met de wedhouder gevraagd, en toen kregen we binnen 2 dagen een mail met mogelijke data om een gesprek te hebben daar hebben wij natuurlijk direct op gereageerd en een afspraak gemaakt. Op 30 Oktober 2023 zijn de heer Ron Janssen en Henry Hanssen als afvaardiging van het bestuur in begeleiding van dhr. Nelissen van sportvisserij Limburg op gesprek geweest bij de wedhouder dhr. Freed Janssen verder waren namens de gemeente  mevr. Cremers en dhr. Brouwers aanwezig. Het was een gesprek van een goed uur en zeer zeker constructief. Voor ons als HSV Strijthagen had het eigenlijk niet beter kunnen lopen en is het resultaat positiever dan dat we ooit verwacht hadden. Wat is er afgesproken en toegezegd door de wedhouder tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis te landgraaf:

 

1. HSV Strijthagen krijgt het doorlopend gebruiksrecht voor het koetshuis kosten huur € 0,00

2. HSV Strijthagen stelt een wensenlijst op m.b.t. tot renovatie koetshuis (voegwerk schilderwerk enz) kosten voor gemeente

3. HSV Strijthagen wordt verantwoordelijk voor het klein gebruikers onderhoud, en de gemeente wordt aansprakelijk voor          het groot onderhoud.

4. Nieuwe cv ketel kosten worden door gemeente overgenomen ook aanschaf, Hsv Strijthagen alleen onderhoudscontract        afsluiten. Cv ketel hangt reeds en werkt, daarnaast is het oude olievat ook door de gemeente verwijderd.

5. De grond onder loods wordt gepacht door HSV Strijthagen voor € 360,00 per jaar.

6. We hebben ook weer schriftelijke toestemming om de horeca in het koetshuis nieuw leven in te blazen, we mogen zelfs van de gemeente ook aan voorbijgangers wandelaars enz verkopen. Wel hebben we afgesproken dat er in het koetshuis geen alcoholische dranken verkocht worden. Het bestuur is hier druk mee bezig om een en ander voor aanvang van het seizoen geregeld te hebben.

Verder zijn wij nog in gesprek met de gemeente over nog enkele dingen die geregeld moeten worden o.a. afspraken met eigenaar Tarantynov.

 

We houden jullie op de hoogte.